2011. június 28., kedd

Cookie tésztás cheescake szelet

Megint egy tömény, édes amerikai recept, innen


Hozzávalók
1,5 csésze győri édes keksz ledarálva
6 teáskanál olvasztott vaj

A cookie réteghez
5 teáskanál középhőmérsékletű vaj
1/3 csésze nádcukor
1/4 ek. só
1 tk. vaníliakivonat
3/4 csésze liszt
1 csésze étcsoki apróra vágva
1 kicsi tojás

A cheescake réteghez
25 dkg mascarpone
1/4 csésze liszt
1 nagy tojás
1 tk. vaníliakivonat

A sütőt előmelegítjük 165 fokra. Egy 20x20 centis formát kibélelünk sütőpapírral.

A kekszes réteghez összekeverjük a darált kekszet az olvasztott vajjal, belesimítjuk a tepsibe és 6 perc alatt elősütjük, majd hűlni hagyjuk. A cookie tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliát, a sót habosra keverjük, belekeverünk egy kis tojást és a csokidarabokat (az eredeti recept nem írt tojást, de nekem így bejött). Gyurmázható tésztát kell kapnunk. A cheesecake réteghez szintén csak összekeverjük a hozzávalókat. A kekszes alapra ráöntjük a mascarponés keveréket, majd a cookie tésztából apró gombócokat pakolunk a sütibe, egyenletesen elosztva a gombóckákat. Kb. 30 percig sütjük 165 fokon, nem szabad kiszárítani, a mascarponés réteg kicsit remegős maradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin