2009. június 2., kedd

Sablé viennois

Az eper már megvolt minden fomában és mennyiségben: magában, turmixban, epermisuként, kosárkában. Mivel a változatosság gyönyörködtet, bevállaltam egy kis csokis kekszet, Pierre Hermé receptje alapján.


Hozzávalók kb. 25 darab kekszhez:
13 dkg liszt
1,5 dkg jó minőségű kakaópor
12,5 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 csipet só
1 tojásfehérje

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat habosra keverjuk, hozzászitáljuk a porcukrot, és ezzel is alaposan kikeverjük. Belejön még a csipetnyi só is. A tojásfehérjét felverjük; a lisztet és a kakaóport egy tálba szitáljuk.

A fehérjét apránként, a kakaóporos liszttel felváltva a vajhoz keverjük. Nem kell túldolgozni, csak homogén masszává kell keverni. A tészta 1/3-át habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe W formákat nyomunk (5 cm hosszú, 3 cm széles). A kekszek között legyen legalább 2-3 cm hely.
Kb. 10-12 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin