2008. december 28., vasárnap

Narancsos muffin

Ez a muffin már régóta a listámon volt, az utolsó lökést Sajtkukac narancsos-mákos sütije adta meg, a pirított mák ötletét tőle bitoroltam el, ez Nigella eredetijében nem szerepelt.


Hozzávalók:
7,5 dkg vaj
25 dkg liszt
5 dkg pirított, egész mák
1/ 2 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
7,5 dkg barnacukor
1 narancs lereszelt héja
1 dl narancslé
1 dl tej
1 tojás

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd a narancs levét is. A száraz alapanyagokat egy tálban elvegyítjük (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, narancs reszelt héja, mák.) A száraz hozzávalókat a tejes-tojásos keverékhez adjuk, nem kell simára dolgozni, elég éppen hogy csak elkeverni. A masszát a 12, muffinpapírral kibélelt formába kanalazzuk, és 180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Még langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin