2007. november 25., vasárnap

Brownie

Ez a recept a húgom barátnőjétől, közvetve került hozzám, és mivel nagy csokirajongó vagyok, valamint vendég is volt a háznál a hétvégén, így két legyet ütöttem egy csapásra. Még ebéd előtt megsütöttem, ami hiba volt, mert addigra a csúnyább szeleteket elpusztítottam és nem nagyon maradt másnak hely.




Hozzávalók:

26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 tojás
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Az étcsokit mikróban felolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a csokis-vajas keveréket. A recept eredetileg 4 tojást ír, de amióta a házunkban nyílt zöldségesnél vásárolok, a tojásokból kevesebbet kell használnom, mert szinte strucctojás méretűek. Hozzáadjuk a masszához a lisztet és a felaprított diót. Egy 35x25 cms tepsit kivajazunk és kilisztezünk, és kb. 20 perc alatt megsütjük a brownie-t. Akkor jó, ha még ragad a tészta a beleszúrt hústűbe. Adhatunk hozzá vaníliafagyit, bevonhatjuk csokoládéval vagy díszíthetjük dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin